پیاده روی اربعین اوج بلوغ تمدن و اقتدار جهان اسلام.
- شناسه خبر: 1419
- تاریخ و زمان ارسال: 23 شهریور 1401 ساعت 06:58
- نویسنده: بهرام پارسا

پیاده روی اربعین اوج بلوغ تمدن و اقتدار جهان اسلام.
به قلم خدیجه ثنائیان زاده، دکترای روابط بینالملل،تحلیلگر مسائل سیاسی و عضوبنیادملی نخبگان.
فرهنگ عزاداری حماسه عاشورا و اربعین نماد یکپارچگی قدرت سیاسی و معنوی امت اسلامی می باشد. آیین اربعین حسینی در قالب تئوری شبکه سازی اجتماعی و افزایش همبستگی می تواند تحلیل گردد. و در همین راستا می توان پیامدهای آن رابیان کرد.

با توجه به اینکه در دورره جهانی شدن و عصر نوین جهانی قرار داریم و خیزش¬ هایی جهانی مانند اربعین، زنده بودن معنویت و دین را در ابعاد بزرگ منطقه ای و حتی جهانی نشان می¬ دهد در همین راستا می توان بیان کرد که شبکههای اجتماعی یکی از ابزارهای جهانی شدن محسوب می شود و راهپیمایی اربعین حسینی ابعاد مهم جامعه شناسی و سیاسی دارد که با تاکید برنقش رسانه می توان بیان کرد که تاثیر رسانه ها در بازتاب پیام و تحقق کارکردهای جهانی عاشورا غیرقابل انکار است.
حرکت اربعین احیا کننده گفتمان سیاسی و عظمت اندیششه اسلامی و برمبنای وحدت و ایجاد گفتمان حق و عدالت برای جامعه باشد. گردآمدن مردم برای انجام آیین مشترک اربعین حسینی به صورت نماد موجب می شود حس تعلق خاطر و انگیزه جمعی ایجاد گردد. احساسات و آرمان های جمعی عناصر وحدت و تشکیل جامعه شبکه می شوند . گسترش این احساسات موجب تبدیل شدن مناسک جهانی اربعین شده است و حتی حضور غیرمسلمانان در این همایش و پیاده روی ابعاد مختلف این عبادت را نشان می دهد.
این راهپیمایی زمان، مکان و فضا را در هم آمیخته است و رفتار شبکه ای اجتماعی در بعد وسیع جهانی را به وجود آورده است .
اجتماع گسترده انسان¬هایی از سراسر جهان با ملیت¬ ها و نژادهای مختلف و از اقشار، پایگاه¬ ها و منزلت¬ های اجتماعی گوناگون که در واقع می¬ توان آن را به مثابه نمونه ای از جامعه بشری دانست نشان از شکل¬ گیری یک شبکه اجتماعی در سطح جهانی است .
هدف از جهانی شدن، نیل به عصر جهانی است و مشخصه عصر جهانی از نظر بسیاری از اندیشمندان فروریختن مرزبندیهای مصنوعی و حضور جدی مرزبندیهای طبیعی است. مرزهای طبیعی که تابع سرزمین نبوده و توسط گروههای همفکر و هم عقیده به وجود می آید.
بسیار عالی بانوی گرامی👌