شاخصه ی الگو بودن مسئولین و حفظ امانت داری در قبال ملت
- شناسه خبر: 1385
- تاریخ و زمان ارسال: 19 شهریور 1401 ساعت 04:07
- نویسنده: بهرام پارسا

مسئولین بدانند ، ملت ایران اصلاح را براساس اصول خود انجام میدهد
به قلم :خدیجه ثنائیان زاده، دکترای روابط ببن الملل، تحلیلگر مسائل سیاسی و عضوبنیاد ملی نخبگان
.

خداوند به شما فرمان می دهد که امانتها را به صاحبانش بدهید! و هنگامی که میان مردم داوری می کنید ، برای عدالت داوری کنید! خداوند ، اندرزهای خوبی به شما می دهد! خداوند ، شنوا و بیناست(تاکیدبه مسئولین برای الگو بودن در حکومت و امانت داری در قبال مردم)
ولی سخن اینجا است که کدام افراد مخاطب این جمله الهی هستن؟ مبنای امانت داری چیست؟ فرد عادل کیست؟ الگوی عدالت نگری چیست؟ مدیر عدالت محور کیست؟
الغرض؛
اسلام نگاهی سخت گیرانه به مسئولین دارد و مسئولیت طعمه و محل کاسبی و سرمایه نیست، شایستگی و توانایی مسئولان نقش مهمی در انتخاب مدیران دارد و اگر خود مدیران برمبنای شایستگی انتخاب شوند قطعا توانایی و شایستگی افراد دیگر را در نقش ها می بینند. می توان به وضوح بیان کرد که بحران مسئولیت پذیری وجود دارد.
پذیرش مسئولیت ها بدور از توانایی ها و شایستگی ها. بحرانی که مسئولین خود را در قالب جناح ها ی سیاسی قرار داده اند و زمینه های رشد را به بهانه این جناح بندی ها از مردم سلب می کنند. هر چند وجود جناح ها به فرموده مقام معظم رهبری مانند دوبال هستند برای پیشرفت کشور، اما این سخن را ایشان مطرح می کنند مسئولین باید اصول گرای اصلاح طلب باشند.
یعنی برای خود اصولی داشته باشند. در آن اصول منفعت مردم و مملکت بر نفع شخصی ارجح باشد. تمام سرمایه های اسلام و کلام خدا و شجاعت امام و مرجعیت رهبری عظیم الشان در اصول خود داشته باشند.
ضمن اینکه نظام مدیریتی باید به سمت اصلاحات حرکت کنه، تغییرات باید بر مبنای قانون و به صورت شفاف انجام بگیرد. همواره به گام مسئولان و انقلاب به سمت توسعه باشد.
تقسیم بندی ها در قبال هم نباشند در کنارهم باشندو همه باید اصول را بپذیرند و بر طبق قانون اساسی و اصول رفتار کنند و در کنارهم باشند. دو جناح مقابل در مجموعهی نظام میتوانند باشند و فعالیت کنند؛ ولی شرطش این است که به قانون اساسی وفادار باشند. اینها بر کارِ هم نظارت میکنند، با هم رقابت سالم میکنند.
این مسابقه، پیشرفت به وجود میآورد و از در بسته بودنِ تشکیلات گوناگون حکومتی جلوگیری میکند؛ این چیز مغتنم و خوبی است.
مسئولیت در اسلام امانتی می باشد که افراد مسئول متعهد می شوند در راستای خدمت به مردم و اهداف الهی تلاش و حرکت کنند همچنین مدیران باید از شاخصه های صلاحیت و توانایی برخوردار باشند و در مدیریت نباید خیانتی انجام دهند. امام خمینی (ره) می فرمایند : مسئولین باید بدانند در چه جایگاهی قرار دارند و معتقد بودند مسئولین نباید رفتاری انجام دهند که در قبال مردم خجالت زده شوند و بیان می کنند باید مسئولین در قبال مردم معذب باشند و به خاطر هوای نفسانی و قدرت فعالیت انجام ندهند . همچنین مسئولان باید در جامعه خیر و صلاح مردم را بخواهند و خود مسئولین باید منبع خیر و صلاح باشند.
مسئولانی هستند برای حفظ صندلی، قدرت وجایگاه خود جوانان و نخبگان مارا از زندگی نا امید کرده اند، جوانان ماهر روز به دلایل سیاسی و عدم توانایی برخی مدیران وعده امروز وفردا میبینند و زیرچرخ سیاست له شده اند.
انشاءالله که حداقل این دولت خود را مسئولیت پذیر ببیند و مدیرانش پاسخگوی انتظارات رهبری و مردم باشند. به سوالات رهبری در خصوص خدمتگزاری و چگونگی خدمت به مردم پاسخگو باشند. باید بدانند که مردم ظرفیت تحمل مصائب را ندارند.
سلام و درود بر خانم دکتر ثنائیان عالی بود ولی نظر شخصی بنده این است که علاوه بر شایستگی و تهذیب نفوس که حضرتعالی بیان فرمودی اصل دیگری که می بایست مد نظر باشد برای انتخاب مدیران تخصصدگرایی هست یعنی هم شایسته سالاری و هم تخصص گرائی توأمان کارساز خواهند بود.